Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик
Укр

Всі рецепти на сайті ви можете переглянути безкоштовно.

При додаванні рецепту до замовлення ви отримаєте роздрукований рецепт разом із замовленням. Вартість роздрукованого рецепту – 2,00 грн.

✅Необхідні інгредієнти:

Вам також може знадобиться для приготування:

РЕЦЕПТ СИРУ СУЛУГУНІ:

СПОСІБ 1

1. Налийте 5 літрів молока в каструлю . ( В даному випадку використовується каструля з подвійним дном, для більш повільного охолодження молока. При використанні каструлі з одним дном, для більш повільного охолодження молока, каструлю можна накривати рушником )

2. Додамо, ретельно перемішуючи, розчин харчової лимонної кислоти ( на 5л молока близько 10 грамів ) лимонної кислоти розчинити в 100гр холодної кип'яченої води). Температура молока при додаванні кислоти повинна бути не вищою за 14С/57F. Тоді молоко не згортається пластівцями.

3. Нагрійте молоко до 32C/89F. Розсипте заквасочну культуру  на поверхню молока. Через 1-2 хвилини ретельно перемішайте. Витримайте молоко 45-60 хвилин при температурі 32С/89F.

4. Розчиніть фермент в 50 мл кип'яченої води кімнатної температури . Додайте фермент в молоко, ретельно перемішуйте рухами знизу вгору протягом 1 хвилини. Залиште молоко в повному спокої при температурі 32С/89F протягом 45 хвилин.

5. Наріжте лірою сирний згусток на кубики зі стороною приблизно 1 см, витримайте 5 хв. Повільно підніміть температуру до 37С/98F протягом 10 хвилин. При нагріванні повільно перемішуйте згусток. При досягненні температури 37С/98F продовжуйте перемішувати кубики ще 10 хвилин. Припиніть перемішування і залиште сирне зерно на 10 хвилин у спокої.

6. Надягніть на сирну форму мішечок для сиру. Викладіть всю сирну масу у форму, використовуючи для цього іншу маленьку форму.

7. Перевірте готовність сиру до плавління. Для цього візьміть смужку сиру шириною і товщиною 0,7-1 см, довжиною близько 10 см, нагрійте її у воді з температурою 60ºС / 140F-70C / 158F протягом 1-2 хвилини, потім витягніть. Якщо сир витягується у довгі  нитки, то він готовий до плавління. Перевіряйте сир на готовність до плавління щопівгодини. Дуже важливо не пропустити момент готовності до плавління!!!!

8. Готовий до плавління сир наріжте на бруски товщиною та шириною 1-1,5 см, довжиною 2-3 см.  Покладіть нарізані бруски в ємність з нагрітою водою до 60 с / 140F-70C / 158F и вімішуйте до отримання однорідної маси. При охолодженні води, зливайте остиглу і додавайте гарячу.

Сир викладіть на стіл и завертайте кілька разів краями всередину, щоб сир отримав шарувату структуру. Готовий сир помістіть у форму и дайте йому охолонути.

Соліть сир у холодному (10С / 50F-12С / 68F) розсолі, приготовленому  на сироватці. Час посолу головки вагою 0,5 кг від 4 до 24 годин, головки вагою 1 кг від 6 до 24 годин. Час посолу обирайте по смаку. Менш солоний сир має більш ніжний смак більш солоний довше зберігається.

 

СПОСІБ 2

Лимонну кислоту не додаємо!

- В іншому процес приготування нічим не відрізняється з моменту підігріву молока.
― Коли сироватка стекла з сирної заготовки, не починайте її плавити, а загорніть у тканину, змочену сироваткою і залиште на 10-12 годин при кімнатній температурі, а потім покладіть в холодильник на 1-2 доби.

Відео від наших клієнтів, як робити косичку сулугуні:

Ви можете замовити закваску для сулугуні у нас на сайті.

Страна_производитель Украина
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Поширити у соцмережах

Рецепт сиру Сулугуні

В наявності
Артикул: 184
2.00 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
  •  Новою поштою по Україні від  50 грн. Безкоштовно Новою поштою при замовленні від 500 грн  (Склад-склад).
  •    Адресна кур’єрська доставка "Нової Пошти" по Україні від 85 грн. 
  • Укрпоштою по Україні від 35 грн. Безкоштовно Укрпоштою при замовленні від 500 грн (склад-склад Стандарт). 
  •   Адресна доставка Укрпоштою по Україні від 60 грн. 
  •  Самовивіз з нашого магазину в м.Чернігові — безкоштовно.

Більше інформації про доставку 

Способи оплати

  •  Онлайн-оплата карткою.
    Оплата проводиться автоматично при підтвердженні замовлення на сайті. При виборі LiqPay  можна також оплатити за допомогою PrivatPay, Apple Pay, Google Pay™, QR-коду Приват24       Приймаємо оплату Visa/Mastercard через Liqpay
  •   Еквайринг від Monobank.
    Оплата проводиться автоматично при підтвердженні замовлення на сайті.
       Приймаємо оплату Visa/Mastercard через Liqpay
  •    Наложений платіж "Нова Пошта".
    Оплата при отриманні замовлення у відділенні "Нова пошта". Додатково буде потрібно заплатити за зворотню пересилку грошей (20 грн. + 2% від суми замовлення).
  •   Наложений платіж "Укрпошта".
    Оплата при отриманні замовлення у відділенні "Укрпошта". Додатково буде потрібно заплатити за зворотню пересилку грошей (1% від суми замовлення, мінімум 5 грн.). 
  •  Оплата на карту Приватбанку.
    Ви можете зробити платіж на карту Приватбанку, здійснити оплату через систему Приват24 або через термінал. Вибравши цей спосіб оплати Ви отримаєте смс з реквізитами карти для оплати після обробки замовлення менеджером.
  •  Оплата на картку Монобанку. 
    Ви можете зробити платіж на карту Монобанку, здійснити оплату через систему онлайн-банкінгу або через термінал. Вибравши цей спосіб оплати Ви отримаєте смс з реквізитами карти для оплати після обробки замовлення менеджером.
  • Безготівковий розрахунок.
    Ви можете зробити платіж на розрахунковий рахунок підприємства, згідно виписаного рахунку. Ми не є платниками ПДВ.

Гарантія від виробника 30 днів.

 
 

 

 

Вгору