Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик
Укр

Всі рецепти на сайті ви можете переглянути безкоштовно.

При додаванні рецепту до замовлення ви отримаєте роздрукований рецепт разом із замовленням. Вартість роздрукованого рецепту – 2,00 грн.

✅Необхідні інгредієнти:

Вам також може знадобиться для приготування:

РЕЦЕПТ СИРУ МОЦАРЕЛЛА:

Плавлену Моцареллу можна приготувати трьома способами:

СПОСІБ 1 ― швидке готування ЗА 1 ГОДИНУ з лимонною кислотою ( у готовому сирі вона не відчувається! ).  Італійці готують Моцареллу тільки таким способом.
СПОСІБ 2 ― шляхом витримки (для наростання кислотності) сирної «заготовки» 10-12 годин при
кімнатній температурі, а потім 1-2 діб у холодильнику.
СПОСІБ 3 ― з чеддеризацієй в процесі приготування.

Технологія приготування:

СПОСІБ 1
― В молоко, ЯКЕ ТІЛЬКИ ЩО ДІСТАЛИ З ХОЛОДИЛЬНИКА , додаємо , ретельно перемішуючи , розчин харчової лимонної кислоти (на 10л молока близько 20 грамів лимонної кислоти розчинити в 100гр. холодної кип'яченої води). Температура молока при додаванні кислоти повинна бути не вище 14С. Тоді молоко не згортається пластівцями.
― Після цього молоко нагріваємо на ДУЖЕ ПОВІЛЬНОМУ ВОГНІ до 34-35 градусів.
― Виробляємо активацію закваски. Розсипаємо її по поверхні молока, чекаємо хвилину і перемішуємо. Витримуємо 20-30 хв.
― Розчиняємо фермент у 50 мл холодної кип'яченої води, вливаємо молоко і перемішуємо 10 секунд рухами зверху вниз.
― Залишаємо під кришкою на 30-40 хвилин, терпляче чекаємо, коли утвориться молочне «желе» ― сирний згусток. Не поспішайте, згусток повинен добре сформуватися, стати щільним, при нарізці ножем відразу буде з'являтися прозора сироватка , а згусток ні в якому разі не повинен липнути до ножа !
― Розрізаємо згусток лірою на кубики розміром близько 2 см. Намагайтеся робити згустки рівненькими , наскільки це можливо. Дуже обережно перемішуємо нарізану масу протягом 10 хвилин. Даємо "кубикам" витримку 5 хвилин. Кубики осядуть. Починаємо вичерпувати сироватку. Сироватки має залишитися нарівні з сирним зерном.
― Після цього злийте все в друшляк або форму для сиру.Через 10-15 хв переверніть сир .
― Коли сироватка перестала відділятися і сир ущільнився, починаємо його плавити.

СПОСІБ 2

Лимонну кислоту не додаємо!

- В іншому процес приготування нічим не відрізняється з моменту підігріву молока.
― Коли сироватка стекла з сирної заготовки, не починайте її плавити, а загорніть у тканину, змочену сироваткою і залиште на 10-12 годин при кімнатній температурі, а потім покладіть в холодильник на 1-2 доби.

СПОСІБ 3

Лимонну кислоту не додаємо!

- Після перемішування протягом 10 хв і видалення частини сироватки (до рівня трохи вище пластівців) ― ставимо кастрюлю з сирним зерном в ємність з теплою водою 38-40 градусів на 1 годину (для наростання кислотності). Масу періодично перемішуємо, кожні 10-15 хвилин. Це потрібно для того, щоб сирне зерно не зліплось.
― Потім відціджуємо, поки не перестане стікати сироватка, і ставимо каструлю з сиром в ємність з водою з температурою 42-45 градусів ще на 2-3 години — це називається чеддеризацієй.

Якщо готуєте за способом 2 або 3, обов'язково перед плавлінням зробіть пробу на розтяг: відріжте невеликий шматочок сиру і опустіть його в склянку з водою з температурою 85 градусів ― СИР
ПОВИНЕН ПОЧАТИ ПЛАВИТИСЯ.

ПРОЦЕС ПЛАВЛЕННЯ:

Вам знадобляться щільні гумові рукавички ― сир буде дуже гарячий !

― Сир нарізаємо кубиками зі стороною близько 2см , складаємо в миску і додаємо гарячу воду з температурою 80 градусів , через хвилину додаємо воду температурою 85 градусів. Зайву воду потрібно зливати і знову додавати гарячу.
УВАГА! НИЗЬКА ТЕМПЕРАТУРА ВОДИ МОЖЕ НЕГАТИВНО ПОЗНАЧИТИСЯ НА
ЯКОСТІ ВАШОГО СИРУ.
― Коли сир почне плавитися, лопаткою збирайте краї маси вгору, приминайте , перевертайте , піднімайте , як би розтягуючи. Якщо все вийшло правильно, через деякий час ( приблизно 5 хв ) вся маса почне тягнутися, як м'яка іриска. Вона буквально стікає під власною вагою з долоні. Тепер злийте майже всю воду і зробіть 5-6 разів таку процедуру : розтягніть сирне тісто і складіть його навпіл.

- Сформуйте кульки, закручуючи краї сирного тіста в середину або видавлюючи між великим і вказівним пальцем (як булочки). Помістіть сир на 20-30 хвилин в ДУЖЕ ХОЛОДНИЙ (10-12 градусів) розчин солі ( 2ст.л на 1 л води ).

Якщо залишити сир в розсолі на тривалий час, він може стати слизьким.

Готовий сир можна їсти відразу після посолу.

Зберігати сир по технології потрібно щільно загорнутим в харчову плівку, щоб уникнути обвітрювання і втрати форми.


Найсмачніша моцарелла виходить при приготуванні способом 2 і 3, а найкрасивіша, біла - приготована за способом 1.

СМАЧНОГО!

Ви можете замовити закваску для моцарелла  у нас на сайті.

Страна_производитель Украина
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Поширити у соцмережах

Рецепт сиру Моцарелла

В наявності
Артикул: 183
2.00 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
  •  Новою поштою по Україні від  50 грн. Безкоштовно Новою поштою при замовленні від 500 грн  (Склад-склад).
  •    Адресна кур’єрська доставка "Нової Пошти" по Україні від 85 грн. 
  • Укрпоштою по Україні від 35 грн. Безкоштовно Укрпоштою при замовленні від 500 грн (склад-склад Стандарт). 
  •   Адресна доставка Укрпоштою по Україні від 60 грн. 
  •  Самовивіз з нашого магазину в м.Чернігові — безкоштовно.

Більше інформації про доставку 

Способи оплати

  •  Онлайн-оплата карткою.
    Оплата проводиться автоматично при підтвердженні замовлення на сайті. При виборі LiqPay  можна також оплатити за допомогою PrivatPay, Apple Pay, Google Pay™, QR-коду Приват24       Приймаємо оплату Visa/Mastercard через Liqpay
  •   Еквайринг від Monobank.
    Оплата проводиться автоматично при підтвердженні замовлення на сайті.
       Приймаємо оплату Visa/Mastercard через Liqpay
  •    Наложений платіж "Нова Пошта".
    Оплата при отриманні замовлення у відділенні "Нова пошта". Додатково буде потрібно заплатити за зворотню пересилку грошей (20 грн. + 2% від суми замовлення).
  •   Наложений платіж "Укрпошта".
    Оплата при отриманні замовлення у відділенні "Укрпошта". Додатково буде потрібно заплатити за зворотню пересилку грошей (1% від суми замовлення, мінімум 5 грн.). 
  •  Оплата на карту Приватбанку.
    Ви можете зробити платіж на карту Приватбанку, здійснити оплату через систему Приват24 або через термінал. Вибравши цей спосіб оплати Ви отримаєте смс з реквізитами карти для оплати після обробки замовлення менеджером.
  •  Оплата на картку Монобанку. 
    Ви можете зробити платіж на карту Монобанку, здійснити оплату через систему онлайн-банкінгу або через термінал. Вибравши цей спосіб оплати Ви отримаєте смс з реквізитами карти для оплати після обробки замовлення менеджером.
  • Безготівковий розрахунок.
    Ви можете зробити платіж на розрахунковий рахунок підприємства, згідно виписаного рахунку. Ми не є платниками ПДВ.

Гарантія від виробника 30 днів.

 
 

 

 

Вгору