Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик
Укр

Всі рецепти на сайті ви можете переглянути безкоштовно.

При додаванні рецепту до замовлення ви отримаєте роздрукований рецепт разом із замовленням. Вартість роздрукованого рецепту – 2,00 грн.

✅Необхідні інгредієнти:

Вам також може знадобиться для приготування:

РЕЦЕПТ СИРУ ХАЛЛУМІ:

Кіпрський сир Халлумі (Халумі) відноситься до розсольних сирів  і зазвичай готується з додаванням м'яти для посилення смаку. Сир Халлумі традиційно готують з козячого або овечого молока, але не менш смачним він виходить і з коров'ячого. Завдяки тому, що Халлумі готують при високих температурах, це робить його придатним для подальшого обжарювання на грилю і сковорідці, що дуже цінується любителями цього сиру. Рецепт кіпрського сиру Халлумі дуже доступний, тому його з легкістю приготує і початківець сировар.

Нагрійте молоко на повільному вогні до 32ºС, злегка помішуючи по колу шумівкою. Внесіть заквасочну культуру, добре перемішайте і дайте постояти 30-40хвилин.

Розведіть фермент в 30-50 мл кип'яченої охолодженої води.

Влийте розчин ферменту в молоко, помішуючи шумівкою, щоб рівномірно розподілити  по всьому об'єму.

Накрийте каструлю кришкою і залиште в спокої на 30-40 хвилин. За цей час повинен утворитися згусток. Якщо згусток буде недостатньо щільним, то почекайте ще 10-15 хвилин.

Наріжте згусток на кубики за допомогою ножа і залиште в спокої на 5-10 хвилин, щоб відокремилася сироватка і сирне зерно осіло на дно.

Увімкніть вогонь і повільно нагрівайте сирну масу протягом 15-ти хвилин до 38ºС, вимішуючи за допомогою шумівки по колу.

Потім вимкніть вогонь і ще 15 хвилин вимішуйте сирне зерно, за цей час воно зменшиться в розмірах і віддасть більшу частину сироватки.

Після цього накрийте каструлю кришкою і залиште на 5 хвилин у спокої, потім перемішайте сирне зерно і залиште ще на 5 хвилин.

Злийте сироватку до рівня зерна, потім розкладіть сир у формами, трохи приминаючи руками. Для цієї мети дуже добре підходять форми діаметром 10-12 см.

Оптимальна висота сирного пласта - 5-6 см, але Ви можете зробити вище або нижче. Дуже товстий шар робити не варто, так як потім халлумі буде важко згинати.

Залиште сир самопресуватися на 5 хвилин, потім переверніть у формі і залиште ще на 15 хвилин. Перевертайте кожні 15 хвилин протягом години.

Перелийте злиту раніше сироватку назад в каструлю для сироваріння і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь так, щоб сироватка не кіпіла.

Викладайте сир в сироватку. Щоб сир не прилипав до каструлі, можна на дно покласти металеву решітку і періодично помішувати шумівкою.

Якщо ви готуєте сир з коров'ячого молока, то приблизно через 30-40 хвилин він спливе, а якщо з козячого, то через1,5-2 години.

У будь-якому випадку, вам потрібно дочекатися того моменту, коли сир спливе на поверхню самостійно.

Далі сир потрібно виймати, перекладати в холодну воду 10-12 º С протягом 10-20 секунд.

Потім сир потрібно на дошці злегка прим'яти рукою, посолити за смаком, посипати сушеною м'ятою або покласти свіжі листочки, зігнути навпіл і ще прим'яти рукою.

Краще це робити в гумових рукавичках, так як сир буде дуже гарячим.

Приготовлений таким чином сир Халлумі потрібно викласти на тацю з отворами для відтоку рідини та для охолодження.

Після того, як Халлумі охолоне, його можна їсти. Дуже смачний сир Халлумі в смаженому вигляді.

Смажити сир Халлумі можна на грилі або на сковороді.

Зберігати сир можна в контейнері або харчовій плівці в холодильнку 7-10 днів.

Успіху Вам в сироварінні.

Ви можете замовити закваску для халлумі у нас на сайті

Страна_производитель Украина
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Поширити у соцмережах

Рецепт сиру Халлумі

В наявності
Артикул: 279
2.00 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
  •  Новою поштою по Україні від  46 грн. Безкоштовно Новою поштою при замовленні від 500 грн  (Склад-склад).
  •    Адресна кур’єрська доставка "Нової Пошти" по Україні від 71 грн.  Безкоштовна адресна доставка НП при вартості замовлення від 800 грн.
  • Укрпоштою по Україні від 28 грн. Безкоштовно Укрпоштою при замовленні від 500 грн (склад-склад Стандарт). 
  •   Адресна доставка Укрпоштою по Україні від 48 грн. Безкоштовно адресною доставкою Укрпошти при замовленні від 800 грн.
  •  Самовивіз з нашого магазину в м.Чернігові — безкоштовно.

Більше інформації про доставку 

Способи оплати

  •  Онлайн-оплата карткою.
    Оплата проводиться автоматично при підтвердженні замовлення на сайті. При виборі LiqPay  можна також оплатити за допомогою PrivatPay, Apple Pay, Google Pay™, QR-коду Приват24       Приймаємо оплату Visa/Mastercard через Liqpay
  •   Еквайринг від Monobank.
    Оплата проводиться автоматично при підтвердженні замовлення на сайті.
       Приймаємо оплату Visa/Mastercard через Liqpay
  •    Наложений платіж "Нова Пошта".
    Оплата при отриманні замовлення у відділенні "Нова пошта". Додатково буде потрібно заплатити за зворотню пересилку грошей (20 грн. + 2% від суми замовлення).
  •   Наложений платіж "Укрпошта".
    Оплата при отриманні замовлення у відділенні "Укрпошта". Додатково буде потрібно заплатити за зворотню пересилку грошей (1% від суми замовлення, мінімум 5 грн.). 
  •  Оплата на карту Приватбанку.
    Ви можете зробити платіж на карту Приватбанку, здійснити оплату через систему Приват24 або через термінал. Вибравши цей спосіб оплати Ви отримаєте смс з реквізитами карти для оплати після обробки замовлення менеджером.
  •  Оплата на картку Монобанку. 
    Ви можете зробити платіж на карту Монобанку, здійснити оплату через систему онлайн-банкінгу або через термінал. Вибравши цей спосіб оплати Ви отримаєте смс з реквізитами карти для оплати після обробки замовлення менеджером.
  • Безготівковий розрахунок.
    Ви можете зробити платіж на розрахунковий рахунок підприємства, згідно виписаного рахунку. Ми не є платниками ПДВ.

Гарантія від виробника 30 днів.

 
 

 

 

Вгору