Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик
Укр

Всі рецепти на сайті ви можете переглянути безкоштовно.

При додаванні рецепту до замовлення ви отримаєте роздрукований рецепт разом із замовленням. Вартість роздрукованого рецепту – 2,00 грн.

Необхідні інгредієнти:

Вам також може знадобиться для приготування:

Рецепт сиру Бринза

1. Вибір молока.
Для приготування сиру необхідно використовувати незбиране молоко здорових тварин (корови, вівці, кози). Молоко не повинно бути переморожені або розведеним водою. Від якості молока залежить смак і вага готового продукту.

2. Підготовка молока.
Налийте молоко в обсязі 5 літрів в чисту суху каструлю і накрийте кришкою . Час дозрівання залежить від навколишньої температури. У момент придбання молока обов'язково поцікавтеся про те, скільки часу пройшло з моменту удою.

3. Активація закваски.
За 2-3 години до моменту початку приготування сиру дістаньте з холодильника закваску і тримайте його при кімнатній температурі. Це сприяє гарантованої активації сухий заквасочной культури молочнокислих бактерій.

4. Внесення закваски.
Нагрійте молоко на самому повільному вогні до температури 32-35°С. Закваску висипте на поверхню молока рівномірно і почекайте 1 хвилину. Порошок рівномірно намокне для виключення утворення грудок. Потім акуратно перемішайте і залиште в теплому місці на 40-60 хвилин. За цей час закваска активується і молочнокислі бактерії зроблять необхідну роботу.

5. Підготовка ферменту.
В 50мл прохолодною (попередньо кип'яченої води) розчиніть фермент. Кип'ячена вода необхідна для того, щоб випадково не внести в молоко інші мікроорганізми, які можуть бути присутніми у сирій воді з-під крана.

6. Додавання ферменту.
На самому повільному вогні доведіть температуру молока в каструлі до 35°С. Додайте розчин ферменту в каструлю з молоком. Перемішайте рухами вгору ― вниз протягом 30-60 секунд і залиште в повному спокої під кришкою на 45-60 хвилин. За цей час молоко перетвориться в єдину желеподібну масу (молочний згусток). Для перевірки готовності використовуйте ніж: згусток повинен легко відділятися ножем від краю каструлі і мати рівний щільний край. По краю і на поверхні згустку буде видно подсырная сироватка жовтуватого кольору.

7. Розрізання молочного згустку.
Беремо довгий гострий кухонний ніж і опускаємо його вертикально вниз до дна каструлі. Ріжучими рухами вгору-вниз акуратно розрізаємо згусток спочатку в поздовжньому напрямку на смужки шириною 10-15 мм (розмір залежить від рецепту), а потім отримані смуги згустку розрізаємо ножем або лірою точно також в поперечному напрямку на кубики зі стороною 10-15мм. Потім нахиливши ніж максимально горизонтально по відношенню до дна каструлі, робимо ще кілька розрізів. У підсумку виходять практично рівні кубики. Від якості цієї операції залежить рівномірна структура і щільність сиру. Зміст розрізання згустку полягає в тому, що відразу після розрізання кубики згустку (сирне зерно) починають активно віддавати сироватку, зменшуючись в розмірах.

8. Нагрівання.
Після розрізки згустку на кубики даємо майбутнього сиру відпочити 5 хвилин. За цей час кубики ущільнюються природним чином. Потім на самому повільному вогні починаємо нагрівати каструлю в протягом 10-20 хвилин до температури 38°С. В цей час дуже акуратно перемішуємо шумівкою або віночком кубики, спостерігаючи за тим, як вони зменшуються в розмірах і їхнього краю з кожною хвилиною набувають округлу форму. Великі шматки згустку розрізаємо ножем, шумівкою або віночком. Інтенсивність перемішування збільшуємо з часом, не допускаючи злипання в один клубок.

9. Укладання у форми.
Через 10-20 хвилин нагрівання, даємо відпочити майбутнього сиру 1 хвилину. Сирне зерно опуститься на дно каструлі. Після цього черпаком або будь-який інший ємністю видаляємо сироватку до рівня сирного зерна.

Сироватку розливаємо в ємності відразу і використовуємо для інших потреб.

Потім акуратно перекладаємо сирне зерно з допомогою невеликого друшляка у форми для сиру. Якщо сирне зерно не щільне і ми хочемо отримати максимально можливий вага готового продукту, то поверхня форми треба вистелити фільтруючим матеріалом (шапочка для сиру наприклад). На етапі укладання сирного зерна у форми рекомендуємо двічі посолити масу сухою сіллю в невеликій кількості (2-5 грамів на форму). Це поліпшить відділення сироватки. Основна посолка виробляється пізніше. Не раніше ніж через 1 годину, рекомендується 2-3 рази перевернути сирну головку з інтервалом в 30 хвилин. Це додасть більш рівномірну структуру сиру. (В залежності від конкретного рецепту сиру, можна використовувати форму з пресом. Вага вантажу можна збільшувати з часом. Наприклад, перші 3 години ― 1кг, а потім 3кг і т. д. Для м'яких сортів сирів вантаж повинен бути мінімальним або зовсім відсутнім. Если сразу после укладки в форму сырного зерна применить силу или установить слишком тяжелый груз, то процесс самопрессования будет нарушен и структура сыра будет нарушена трещинами и разломами. Выбирайте вес груза минимальный и не высокий в объеме, иначе уход от равновесия приведет к падению груза и несимметричной форме сырной головки. При правильной постановке груза сырная головка получается красивой формы с равномерной структурой. Выдержка сыра под грузом ― 12 часов при комнатной температуре.)

10. Посолка сиру.
Занурте головку сиру в ропні розчин. Концентрація солі від 50 до 200 грамів на кожен літр рідини за смаком. В якості рідини можна застосовувати сироватку або охолоджену кип'ячену воду. Час посолки сиру залежить від розміру головок. 3 години на кожні півкіло сиру. Відповідно, головки сиру вагою 1 кг потрібно солити 6 годин.

Ви можете замовити закваску для бринзи у нас на сайті

Страна_производитель Украина
Формат для рецепта, можно и побольше напечатать. Например А4.Очень мелко,глаза напрягаются
Відповісти
Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Поширити у соцмережах

Рецепт сиру Бринза

В наявності
Артикул: 181
2.00 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
  •  Новою поштою по Україні від  50 грн. Безкоштовно Новою поштою при замовленні від 500 грн  (Склад-склад).
  •    Адресна кур’єрська доставка "Нової Пошти" по Україні від 85 грн. 
  • Укрпоштою по Україні від 35 грн. Безкоштовно Укрпоштою при замовленні від 500 грн (склад-склад Стандарт). 
  •   Адресна доставка Укрпоштою по Україні від 60 грн. 
  •  Самовивіз з нашого магазину в м.Чернігові — безкоштовно.

Більше інформації про доставку 

Способи оплати

  •  Онлайн-оплата карткою.
    Оплата проводиться автоматично при підтвердженні замовлення на сайті. При виборі LiqPay  можна також оплатити за допомогою PrivatPay, Apple Pay, Google Pay™, QR-коду Приват24       Приймаємо оплату Visa/Mastercard через Liqpay
  •   Еквайринг від Monobank.
    Оплата проводиться автоматично при підтвердженні замовлення на сайті.
       Приймаємо оплату Visa/Mastercard через Liqpay
  •    Наложений платіж "Нова Пошта".
    Оплата при отриманні замовлення у відділенні "Нова пошта". Додатково буде потрібно заплатити за зворотню пересилку грошей (20 грн. + 2% від суми замовлення).
  •   Наложений платіж "Укрпошта".
    Оплата при отриманні замовлення у відділенні "Укрпошта". Додатково буде потрібно заплатити за зворотню пересилку грошей (1% від суми замовлення, мінімум 5 грн.). 
  •  Оплата на карту Приватбанку.
    Ви можете зробити платіж на карту Приватбанку, здійснити оплату через систему Приват24 або через термінал. Вибравши цей спосіб оплати Ви отримаєте смс з реквізитами карти для оплати після обробки замовлення менеджером.
  •  Оплата на картку Монобанку. 
    Ви можете зробити платіж на карту Монобанку, здійснити оплату через систему онлайн-банкінгу або через термінал. Вибравши цей спосіб оплати Ви отримаєте смс з реквізитами карти для оплати після обробки замовлення менеджером.
  • Безготівковий розрахунок.
    Ви можете зробити платіж на розрахунковий рахунок підприємства, згідно виписаного рахунку. Ми не є платниками ПДВ.

Гарантія від виробника 30 днів.

 
 

 

 

Вгору