Кількість
|
Вартість
|
||
|
Всі рецепти на сайті ви можете переглянути безкоштовно.
При додаванні рецепту до замовлення ви отримаєте роздрукований рецепт разом із замовленням. Вартість роздрукованого рецепту – 2,00 грн.
✅Необхідні інгредієнти:
- молоко
- закваска та фермент
- культура бактерій плісняви
- кальцій хлористий (для пастеризованого молока)
✅ Вам також може знадобиться для приготування:
- Каструля
- Термометр для молока
- Форма для сиру
- Мішечок для сбору сиру
- Друшляк
- Фільтр для молока
- Дренажний килимок
- Піддон для сбору сировотки
Рецепт сиру Валансе
Нагрійте молоко до 22°С, зніміть з вогню.
Посипте на поверхню молока заквасочну культуру і обидва види плісняви. Залиште на 3 хвилини, щоб порошки увібрали вологу. Потім обережно перемішайте молоко.
Розведіть сичужний фермент у 50 мл води і додайте в молоко. Якщо використовується пастеризоване молоко, розведіть 1 ч. л. 10-% розчину хлористого кальцію в 50 мл води і потім додайте в молоко. Все перемішайте, накрийте каструлю кришкою і залиште при кімнатній температурі на 18 годин (якщо у Вас в кімнаті жарко, то скоротіть час до 15 годин).
Через 15 -18 годин повинен утворитися хороший згусток, а над ним невеликий шар сироватки. Видаліть сироватку з поверхні ополоником або великою ложкою.
Шумівкою візьміть зверху шар згустку товщиною 1-1,5 см і покладіть у форму. Так, "зрізуючи" шумівкою шари, перекладіть весь згусток у форми. Якщо весь згусток відразу не поміщається, почекайте 15-20 хвилин. Згусток буде ущільнюватися і осідати. Поступово Ви зможете перекласти весь згусток.
Як тільки все зерно буде у формі, накрийте її рушником і залиште ущільнюватися і дозрівати на 48 годин при кімнатній температурі. Не забувайте періодично зливати сироватку з піддону.
Візьміть контейнер для дозрівання, покладіть вниз два шари паперових серветок, а на них дренажний килимок. Посипте кожну головку сиру 3/4 ч. л. солі. Потім візьміть маленьке ситечко, покладіть в нього 2 ч. л. меленого вугілля. За допомогою ситечка обсипте кожну головку сиру шаром вугілля. Нам не потрібен дуже щільний шар ― легка припорошеність, через яку видно білий сир, те що потрібно. Трохи постукайте пальцями по поверхні сиру, щоб вугілля не обсыпалося.
Поставте сир на паперовий рушник в контейнер, накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на 24 години.
Витягніть з контейнера сир і паперові рушники. На дно покладіть дренажну платформу або кілька шарів дренажних килимків, зверху покладіть сир. Витримуйте сир 10 днів при температурі 8°С.
Якщо на дні контейнера скупчується волога, видаляйте її серветкою і трохи відкрийте кришку. При підвищеній вологості можуть утворитися плями блакитної плісняви. З іншого боку, занадто сухе повітря призведе до висихання сиру. Регулюйте вологість щільністю закриття кришки контейнера.
Через 10 днів загорніть сир в двошаровий папір і покладіть у контейнер. Сир готовий до вживання. Ви можете зберігати сир в холодильнику до 2-х місяців.
Ви можете замовити закваску для сиру валансе у нас на сайті