Кількість
|
Вартість
|
||
|
Всі рецепти на сайті ви можете переглянути безкоштовно.
При додаванні рецепту до замовлення ви отримаєте роздрукований рецепт разом із замовленням. Вартість роздрукованого рецепту – 2,00 грн.
✅Необхідні інгредієнти:
- молоко
- закваска та фермент
- культура бактерій плісняви
- кальцій хлористий (для пастеризованого молока)
✅ Вам також може знадобиться для приготування:
- Каструля
- Термометр для молока
- Форма для сиру
- Ліра
- Мішечок для сбору сиру
- Друшляк
- Фільтр для молока
- Дренажний килимок
- Піддон для сбору сировотки
РЕЦЕПТ СИРУ РОКФОР:
1. Нагріти молоко до 30°С.
2. Додати закваску і культуру блакитної плісняви, ретельно перемішати.
3. Залиште дозрівати протягом 1 години 30 хвилин, підтримуючи температуру на рівні 30 градусів за Цельсієм.
4. Додати фермент, розчинений в 50 мл кип'яченої та охолодженої води.
5. Залишити в спокої протягом 1 години.
6. Обережно розрізати лірою сирний згусток на кубики зі стороною близько 2 см.
7. Перемішувати кожні 5 хвилин, протягом наступних 60 хвилин, підтримувати температуру на рівні 30 градусів за Цельсієм.
8. Залишити на відпочинок протягом 5 хвилин.
9. Злити сирне зерно через друшляк, викладений марлею.
10. Обережно перемішати з трьома столовими ложками дрібної солі для сиру.
11. Перекласти сирне зерно в форми і перевертати у формі для остаточного зливу сироватки протягом 4 годин (кожні 15 хвилин протягом першої години і щогодини протягом 3-х годин).
12. Перевернути і залишити на 8 годин або на ніч при вологості 80% і температурі 20 градусів за Цельсієм.
13. Перевернути і залишити ще протягом 8 годин при тій же температурі і вологості.
14. Видалити сир з форми, залишити протягом 8 годин при тій же температурі і вологості на дренажному килимку.
15. Посипати сіллю, струшуючи надлишки.
16. Помістити сир для визрівання при вологості 95% і температурі 10-11°С.
17. Перевертати сир кожен день протягом 7 днів, протираючи кожен раз невеликою кількістю солі.
18. Перевертати сир ще 7 днів, але вже без протирання сіллю.
19. Проткнути сир добре простерилізованою спицею з інтервалом приблизно 2.5 см .
20. Залишити сир для дозрівання протягом ще 90 днів при тій же вологості і температурі, перевертати сир кожні 3-4 дні. Пліснява повинна з'явитися приблизно через 1 місяць. Якщо пліснява буде з'являтися на зовнішній поверхні сиру, її необхідно очищати сольовим розчином
21. Загорнути сир у фольгу або папір для сиру і зберігати при температурі 8 градусів до вживання.
Ви можете замовити закваску для сиру рокфор у нас на сайті