Кількість
|
Вартість
|
||
|
Всі рецепти на сайті ви можете переглянути безкоштовно.
При додаванні рецепту до замовлення ви отримаєте роздрукований рецепт разом із замовленням. Вартість роздрукованого рецепту – 2,00 грн.
✅Необхідні інгредієнти:
- молоко
- закваска та фермент
- кальцій хлористий (для пастеризованого молока)
- барвник аннато за бажанням
✅ Вам також може знадобиться для приготування:
- Каструля
- Термометр для молока
- Форма для сиру
- Мішечок для сбору сиру
- Друшляк
- Фільтр для молока
- Ліра
- Дренажний килимок
- Піддон для сбору сировотки
- Термозбіжний пакет для визрівання, або латекс
- Пензель силіконовий
РЕЦЕПТ СИРУ ПЕКОРІНО:
Приготування
Нагріти молоко до 36С. Додати закваску: розсипте порошок закваски на поверхню молока, дайте постояти півхвилини, щоб порошок увібрав вологу, перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 30 хвилин.
Розчиніть фермент у 50 мл води і розмішайте. Також розчиніть в 50 мл води в іншій ємності розчин хлористого кальцію.
Додайте в молоко розчин ферменту і хлористого кальцію і добре перемішайте. Накрийте кришкою і залиште до утворення згустку і "чистого відділення", приблизно 30 хвилин.
Поріжте згусток на кубики лірою зі стороною приблизно 1,5 см. Перемішайте.
Перемішуйте масу протягом 20-30 хвилин, виловлюючи з дна великі шматки і розрізаючи їх на дрібні. В кінці процесу сирне зерно повинно бути 2-5 мм.
Злийте сироватку так, щоб залишився тонкий шар до 0,5-1 см над поверхнею сирного зерна.
Додайте у сирне зерно 2 чайні ложки (10гр) солі і перемішайте. Це дозволить зберегти вологу в сирі.
Викладіть сирне зерно в форму. Розрівнюйте і приминайте сирну масу у формі.
Пресуйте з вагою 2 кг протягом 6 годин.
Вийміть сир з форми і соліть у 20%-му розсолі протягом 6 годин. В середині цього часу потрібно один раз перевернути сир , щоб він рівномірно просолився.
Після посолки обсушіть сир під вентилятором протягом 10-12 годин (влітку, коли спекотно) або просто поставте на підвіконня або в інше прохолодне (15-18С) місце для просушування протягом доби. Для швидкого та рівномірного висихання, сир регулярно перевертайте .
Покрийте воском або латексним покриттям для сирів. Витримуйте 6 тижнів при температурі 8-12С. Сир можна їсти або зберігати при цій температурі до року.
Як приготувати 20% розсіл
4 літра води довести до кипіння, розчинити 1 кг кам'яної солі. Остудити до кімнатної температури і процідити або акуратно злити, щоб вся бруд із солі (якщо така є) залишилася на дні. Додати 5 мл 6-% оцту і чайну ложку 10-% розчину хлористого кальцію. Розсіл можна використовувати кілька разів.
Ви можете замовити закваску для сиру пекоріно у нас на сайті