Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик
Укр

Всі рецепти на сайті ви можете переглянути безкоштовно.

При додаванні рецепту до замовлення ви отримаєте роздрукований рецепт разом із замовленням. Вартість роздрукованого рецепту – 2,00 грн.

✅Необхідні інгредієнти:

Вам також може знадобиться для приготування:

РЕЦЕПТ СИРУ МОНТАЗІО:

1. Повільно нагрійте молоко на водяній бані до 32°C, постійно помішуючи, щоб температура розподілялася рівномірно. Коли молоко нагрілося, влийте в нього розведений у воді хлористий кальцій. Внесіть термофильную закваску у велику каструлю з молоком: посипте порошок на поверхню молока, дайте постояти і увібрати вологу протягом 3-5 хвилин, потім ретельно перемішайте, розподіляючи закваску по всьому об'єму молока.

2. Накрийте каструлю кришкою і залиште в спокої на 45 хвилин, для активізації бактеріальних культур.

3. Перемішайте молоко, потім повільно влийте розведений у 50 мл води фермент, постійно помішуючи молоко рухами зверху-вниз, щоб максимально розподілити його по всьому об'єму молока. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 30-45 хвилин для згортання молока.

4. Проведіть тест на чисте відділення. Якщо згусток недостатньо щільний, залиште ще на 10-15 хвилин.

5. Наріжте згусток лірой на однакові маленькі кубики стороною 1 см ( По вертикалі поріжте з допомогою довгого ножа, залиште на 5 хвилин, щоб краї ущільнилися, а потім поріжте згусток по горизонталі.) Будьте обережні : спочатку згусток буде ніжний і нещільний, його дуже  легко випадково  розщепити на  дрібні шматочки. Увімкніть повільний нагрів і нагрівайте сирне зерно,  час від часупомішуючи, протягом 40 хвилин. Кінцева температура повинна скласти 40°С. Великі недорізані шматочки обережно подрібнюйте до потрібного розміру ножем. Коли сирне зерно досягло 40°С, вимкніть нагрів і помішуйте протягом 15 хвилин. Потім плавно ( за 5-7 хвилин) підніміть температуру до 44°С  , продовжуючи помішувати сирну масу. Зерна повинні стати пружними, розміром з невеликий фундук. Вимкніть нагрів і залиште сирне зерно в спокої на 20 хвилин. За цей час воно осяде на дно каструлі.

6. Злийте сироватку так, щоб залишок злегка покривав  сирне зерно. Поставте друшляк в раковину і застеліть його  дренажною тканиною. Широкою шумівкою перекладіть сирну масу в друшляк і залиште стікати на 10 хвилин. Посипте на поверхню сиру 1.5 ч. л. гімалайської солі, надягніть стерильні рукавички і перемішайте сіль з сирним зерном вручну. Залиште ще на 5 хвилин: посолене сирне зерно буде активніше віддавати сироватку.

7. Підготуйте форму: застеліть її шаром дренажної тканини. Перекладіть сирне зерно в форму, прикрийте зверху куточком тканини і кришкою-поршнем. Поставте під прес з вагою 2.5 кг на 30 хвилин при кімнатній температурі. Вийміть сир з форми, переверніть його і . Поставте під вантаж 5 кг на 8-12 годин.

8. Вранці вийміть сир з форми, зніміть дренажну тканину, зважте його і покладіть  на посолку в контейнер з охолодженим до 11-13 ° С розсолом (його треба приготувати заздалегідь). Час посолки - 6 годин на кожні 500 г сиру. За час посолки переверніть сир один раз в середині терміну, щоб він просолов рівномірно. Вийміть сир з розсолу, промокніть паперовим рушником і покладіть на дренажний килимок сушитися при кімнатній температурі протягом 1-2 днів (поки скоринка не підсохне повністю, кінцевий час висихання буде залежати від вологості в приміщенні).

9. Покладіть сир в камеру для дозрівання з температурою 11-13 ° С і вологістю 85%. Перевертайте сир щодня, щоб він рівномірно дозрівав і не залежувався на одному боці. Через тиждень почніть протирати сир двічі на тиждень слабким розсолом (6-8%), протягом двох наступних тижнів. Через 2 тижні натріть корочку сиру медом (~ 1 ст.л.). Продовжуйте витримувати в камері для дозрівання, перевертаючи щодня. Ще через тиждень повторіть натирання медом, після чого натріть сир  гімалайської сіллю (1.5 ч.л.) і знову відправте зріти ще протягом двох тижнів, перевертаючи щодня. Коли на сирі утворилася щільна скоринка, можна помістити в термопакет, щоб захистити від пересихання. Сир буде визрівати ще мінімум місяць, а максимум - від року та більше.

Ви можете замовити закваску для сиру монтазіо у нас на сайті

Страна_производитель Украина
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Поширити у соцмережах

Рецепт сиру Монтазіо

В наявності
Артикул: 293
2.00 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
  •  Новою поштою по Україні від  46 грн. Безкоштовно Новою поштою при замовленні від 500 грн  (Склад-склад).
  •    Адресна кур’єрська доставка "Нової Пошти" по Україні від 71 грн.  Безкоштовна адресна доставка НП при вартості замовлення від 800 грн.
  • Укрпоштою по Україні від 28 грн. Безкоштовно Укрпоштою при замовленні від 500 грн (склад-склад Стандарт). 
  •   Адресна доставка Укрпоштою по Україні від 48 грн. Безкоштовно адресною доставкою Укрпошти при замовленні від 800 грн.
  •  Самовивіз з нашого магазину в м.Чернігові — безкоштовно.

Більше інформації про доставку 

Способи оплати

  •  Онлайн-оплата карткою.
    Оплата проводиться автоматично при підтвердженні замовлення на сайті. При виборі LiqPay  можна також оплатити за допомогою PrivatPay, Apple Pay, Google Pay™, QR-коду Приват24       Приймаємо оплату Visa/Mastercard через Liqpay
  •   Еквайринг від Monobank.
    Оплата проводиться автоматично при підтвердженні замовлення на сайті.
       Приймаємо оплату Visa/Mastercard через Liqpay
  •    Наложений платіж "Нова Пошта".
    Оплата при отриманні замовлення у відділенні "Нова пошта". Додатково буде потрібно заплатити за зворотню пересилку грошей (20 грн. + 2% від суми замовлення).
  •   Наложений платіж "Укрпошта".
    Оплата при отриманні замовлення у відділенні "Укрпошта". Додатково буде потрібно заплатити за зворотню пересилку грошей (1% від суми замовлення, мінімум 5 грн.). 
  •  Оплата на карту Приватбанку.
    Ви можете зробити платіж на карту Приватбанку, здійснити оплату через систему Приват24 або через термінал. Вибравши цей спосіб оплати Ви отримаєте смс з реквізитами карти для оплати після обробки замовлення менеджером.
  •  Оплата на картку Монобанку. 
    Ви можете зробити платіж на карту Монобанку, здійснити оплату через систему онлайн-банкінгу або через термінал. Вибравши цей спосіб оплати Ви отримаєте смс з реквізитами карти для оплати після обробки замовлення менеджером.
  • Безготівковий розрахунок.
    Ви можете зробити платіж на розрахунковий рахунок підприємства, згідно виписаного рахунку. Ми не є платниками ПДВ.

Гарантія від виробника 30 днів.

 
 

 

 

Вгору