Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик
Укр

Всі рецепти на сайті ви можете переглянути безкоштовно.

При додаванні рецепту до замовлення ви отримаєте роздрукований рецепт разом із замовленням. Вартість роздрукованого рецепту – 2,00 грн.

✅Необхідні інгредієнти:

Вам також може знадобиться для приготування:

РЕЦЕПТ СИРУ МААСДАМ

Приготування:

Повільно нагріти молоко до 32-35°С. Закваску посипати на поверхню молока і через 1-2 хвилини перемішати шумівкою рухами вгору-вниз. Висипати вміст добавки "Пропіонік" і обережними рухами ретельно розмішати молоко. Почекати 20-30хв.

Фермент розчинити в 50 мл холодної кип'яченої води. У тепле молоко (32-35°С) влити фермент, ретельно розмішати, накрити кришкою і залишити для бродіння на 30-40 хвилин! Після цього перевірити готовність сирного згустку, він повинен бути досить щільним, схожим на желе. Зверху згустка повинен бути невеликий шар сироватки. При відділенні ножем від краю каструлі, згусток повинен легко відокремлюватися і звільнене місце повинно заповнюватися сироваткою. Якщо цього не спостерігається, почекати ще 10-20 хвилин і перевірити ще раз.

Нарізаємо сирний згусток лірою на кубики зі стороною 1,5 - 2 см. Через 10 хвилин зливаємо близько 100 мл сироватки.
 
На дуже повільному вогні нагріти до температури 36 - 38С°. В процесі нагрівання, перемішуємо кубики шумівкою, спочатку повільно і обережно, потім більш інтенсивно. Більш великі кубики слід розрізати за допомогою шумівки і ножа. Діаметр сирного зерна , яке утворюється , повинен бути близько 7-8 мм. Нагрівання і перемішування здійснюється протягом 20-30 хвилин.

Злити 30% сироватки через друшляк. Додати 30% ( по відношенню до решти масі ) кип'яченої води температурою 45°С.
 
Провести друге нагрівання до 38-39°С протягом 8-10 хвилин. Постійно перемішувати. Зерно повинно стати розміром 4-5 мм.

На 15-20 хвилин залишити сирне зерно в сироватці.

Перекласти сирне зерно у форму для пресування сиру і опустити в сироватку на 8-10 хвилин.
Вийняти форму, дати стекти сироватці кілька хвилин.

Почати пресувати сир вантажем від 1 кг, поступово збільшуючи вантаж до 7 -10 кг/залежно від розміру головки сиру. Час пресування 6 - 8 годин , сир за час пресування потрібно перевертати не менше 3 разів.

Зробіть соляну ванну, розчинивши сіль у воді (пропорції : на 4 літри води 800г солі ). Щоб сіль розчинилася повністю, нагрійте воду до температури 70-80°С. Потім остудіть розчин до температури 15°С. Вийміть сир з форми і помістіть у ванночку для посолки на 6-8 годин, кілька разів перевертаючи. Вийміть сир з ванночки і поставте сушитися 2-4 дні, до повного висихання скоринки. Перевертайте сир 2-3 рази на добу, щоб він рівномірно висихав. Коли скоринка сиру стала абсолютно сухою, його потрібно покрити захисним шаром. Це може бути або  латексне покриття, або пакет для дозрівання. Якщо використовуєте пакет, переконайтеся, що він повністю герметично закритий, інакше в нього може проникнути пліснява.

Після запечатування сиру необхідно помістити його в приміщення для дозрівання. Схема дозрівання сиру наступна: 10-14 днів при температурі 10-12°С, перевертаємо раз на добу. 4-6 тижнів при температурі 18-20°З, перевертаємо раз в 3 доби. У цей період ви побачите, що сир стає об'ємнішим, округлюється. Це працюють пропионовые бактерії, утворюючи в тілі сиру оченята.Після 6-ти тижнів дозрівання при температурі 18-20°С сир готовий до вживання. Його можна зберігати до 1 року при температурі 8°С ( наприклад, у звичайному холодильнику на поличці для фруктів/овочів).

Ви можете замовити закваску для сиру маасдам у нас на сайті

Страна_производитель Украина
В рецепті я не знайшла коли і скільки потрібно додавати барвника анатто, хоча він є серед інгредієнтів.
Відповісти
Інна Еужба, добрий день. Аннато використовується 1 крапля на 1л молока, інколи додають і 2-3 краплі, для більш насиченого кольору.
Відповісти
У описі твердого сиру мааздам треба приготувати розсіл солі 200 гр на 1 літр води. І що з ним робити далі?


РЕЦЕПТ СИРУ МААСДАМ
Приготування:

Повільно нагріти молоко до 32-35°С. Закваску посипати на поверхню молока і через 1-2 хвилини перемішати шумівкою рухами вгору-вниз. Висипати вміст добавки "Пропіонік" і обережними рухами ретельно розмішати молоко. Почекати 20-30хв.

Фермент розчинити в 50 мл холодної кип'яченої води. У тепле молоко (32-35°С) влити фермент, ретельно розмішати, накрити кришкою і залишити для бродіння на 30-40 хвилин! Після цього перевірити готовність сирного згустку, він повинен бути досить щільним, схожим на желе. Зверху згустка повинен бути невеликий шар сироватки. При відділенні ножем від краю каструлі, згусток повинен легко відокремлюватися і звільнене місце повинно заповнюватися сироваткою. Якщо цього не спостерігається, почекати ще 10-20 хвилин і перевірити ще раз.

Нарізаємо сирний згусток на кубики зі стороною 1,5 - 2 см. Через 10 хвилин зливаємо близько 100 мл сироватки.
 
На дуже повільному вогні нагріти до температури 36 - 38С°. В процесі нагрівання, перемішуємо кубики шумівкою, спочатку повільно і обережно, потім більш інтенсивно. Більш великі кубики слід розрізати за допомогою шумівки і ножа. Діаметр сирного зерна , яке утворюється , повинен бути близько 7-8 мм. Нагрівання і перемішування здійснюється протягом 20-30 хвилин.

Злити 30% сироватки через друшляк. Додати 30% ( по відношенню до решти масі ) кип'яченої води температурою 45°С.
 
Провести друге нагрівання до 38-39°С протягом 8-10 хвилин. Постійно перемішувати. Зерно повинно стати розміром 4-5 мм.

На 15-20 хвилин залишити сирне зерно в сироватці.

Перекласти сирне зерно у форму для пресування сиру і опустити в сироватку на 8-10 хвилин.
Вийняти форму, дати стекти сироватці кілька хвилин.

Приготувати розсіл. 200г солі розчинити в 1 л кип'яченої води . Відцідити через декілька шарів тканини.

Почати пресувати сир вантажем від 1 кг, поступово збільшуючи вантаж до 7 -10 кг/залежно від розміру головки сиру. Час пресування 6 - 8 годин , сир за час пресування потрібно перевертати не менше 3 разів.

Зробіть соляну ванну, розчинивши сіль у воді (пропорції : на 4 літри води 800г солі ). Щоб сіль розчинилася повністю, нагрійте воду до температури 70-80°С. Потім остудіть розчин до температури 15°С. Вийміть сир з форми і помістіть у ванночку для посолки на 6-8 годин, кілька разів перевертаючи. Вийміть сир з ванночки і поставте сушитися 2-4 дні, до повного висихання скоринки. Перевертайте сир 2-3 рази на добу, щоб він рівномірно висихав. Коли скоринка сиру стала абсолютно сухою, його потрібно покрити захисним шаром. Це може бути або  латексне покриття, або пакет для дозрівання. Якщо використовуєте пакет, переконайтеся, що він повністю герметично закритий, інакше в нього може проникнути пліснява.

Після запечатування сиру необхідно помістити його в приміщення для дозрівання. Схема дозрівання сиру наступна: 10-14 днів при температурі 10-12°С, перевертаємо раз на добу. 4-6 тижнів при температурі 18-20°З, перевертаємо раз в 3 доби. У цей період ви побачите, що сир стає об'ємнішим, округлюється. Це працюють пропионовые бактерії, утворюючи в тілі сиру оченята.Після 6-ти тижнів дозрівання при температурі 18-20°С сир готовий до вживання. Його можна зберігати до 1 року при температурі 8°С ( наприклад, у звичайному холодильнику на поличці для фруктів/овочів). Детальніше: https://cheesemaster.com.ua/ua/p668444581-retsept-syra-maasdam.html
Відповісти
Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Поширити у соцмережах

Рецепт сиру Маасдам

В наявності
Артикул: 191
2.00 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
  •  Новою поштою по Україні від  46 грн. Безкоштовно Новою поштою при замовленні від 500 грн  (Склад-склад).
  •    Адресна кур’єрська доставка "Нової Пошти" по Україні від 71 грн.  Безкоштовна адресна доставка НП при вартості замовлення від 800 грн.
  • Укрпоштою по Україні від 28 грн. Безкоштовно Укрпоштою при замовленні від 500 грн (склад-склад Стандарт). 
  •   Адресна доставка Укрпоштою по Україні від 48 грн. Безкоштовно адресною доставкою Укрпошти при замовленні від 800 грн.
  •  Самовивіз з нашого магазину в м.Чернігові — безкоштовно.

Більше інформації про доставку 

Способи оплати

  •  Онлайн-оплата карткою.
    Оплата проводиться автоматично при підтвердженні замовлення на сайті. При виборі LiqPay  можна також оплатити за допомогою PrivatPay, Apple Pay, Google Pay™, QR-коду Приват24       Приймаємо оплату Visa/Mastercard через Liqpay
  •   Еквайринг від Monobank.
    Оплата проводиться автоматично при підтвердженні замовлення на сайті.
       Приймаємо оплату Visa/Mastercard через Liqpay
  •    Наложений платіж "Нова Пошта".
    Оплата при отриманні замовлення у відділенні "Нова пошта". Додатково буде потрібно заплатити за зворотню пересилку грошей (20 грн. + 2% від суми замовлення).
  •   Наложений платіж "Укрпошта".
    Оплата при отриманні замовлення у відділенні "Укрпошта". Додатково буде потрібно заплатити за зворотню пересилку грошей (1% від суми замовлення, мінімум 5 грн.). 
  •  Оплата на карту Приватбанку.
    Ви можете зробити платіж на карту Приватбанку, здійснити оплату через систему Приват24 або через термінал. Вибравши цей спосіб оплати Ви отримаєте смс з реквізитами карти для оплати після обробки замовлення менеджером.
  •  Оплата на картку Монобанку. 
    Ви можете зробити платіж на карту Монобанку, здійснити оплату через систему онлайн-банкінгу або через термінал. Вибравши цей спосіб оплати Ви отримаєте смс з реквізитами карти для оплати після обробки замовлення менеджером.
  • Безготівковий розрахунок.
    Ви можете зробити платіж на розрахунковий рахунок підприємства, згідно виписаного рахунку. Ми не є платниками ПДВ.

Гарантія від виробника 30 днів.

 
 

 

 

Вгору