Кількість
|
Вартість
|
||
|
Прес для сиру важільного типу "Датський"
ВЛАСНЕ ВИРОБНИЦТВО
Принцип дії важільного сирного преса наступний: важіль, на який навішують вантаж, тисне на поршень, а той впливає на сир, розміщений у спеціальній формі. Зміна сили пресування відбувається шляхом переважування вантажу на різну довжину плеча. Змінюючи довжину плеча, ви поступово посилюєте тиск на масу, яку пресуєте.
Такий прес ще називають «датським».
Його основні конструктивні елементи – станина, поршень, тарілка, важільний механізм, на який підвішується вантаж.
Незважаючи на просту конструкцію, прес відмінно справляється зі своєю роллю, забезпечуючи рівномірний і постійний тиск.
ПІДХОДИТЬ ДЛЯ >>>ФОРМ З ПОРШНЕМ<<<, ПРЕДСТАВЛЕНИХ НА НАШОМУ САЙТІ!
РУЧНІ преси для сиру бувають різної конструкції: Важільні і навантажувальні преси.
Ручний прес з майданчиком для вантажу (розбірні, нерозбірні) >>>ПРЕСИ ДЛЯ СИРУ<<<
Як користуватися ручним пресом
Пресування в технологічному ланцюжку виготовлення сиру стоїть слідом за самопресуванням. Коли сироватка з маси перестає виділятися, то пора класти сир під прес. Для цього його поміщають в спеціальну сирну форму з перфорацією. Потім опускають тарілку преса на сирну масу. Якщо вимагає конструкція, то закріплюють вантаж.
Використовуючи вагу вантажу на кінці важеля 15 кг, ми добиваємося навантаження на шток близько 125 кг.
Принцип дії:
Цей прес важільного типу, що дозволяє змінювати важіль зусилля. Збільшувати важіль Ви можете при перестановці кріпильного болта ближче до його основи.
Якщо ви пресуєте сир, ставлячи одну форму на іншу, врахуйте, що до нижньої голівці ще додається вага вехньої форми.
При застосуванні навантаження важіля преса БЕЗ дод. ВАГИ, отримуємо тиск на форму силою 1,4 кг. При застосуванні додаткової ваги (вантажу) на різні рівні (довжина плеча) тиск на поршень посилюється.
Наш прес має 7 варіантів довжини плеча, від меншої до більшої. Чим більше довжина плеча тим більше коефіцієнт тиску на поршень. На ручку преса нанесений відповідний номер.
Нижче ми наводимо середнє значення коефіцієнта додаткового тиску на поршень в залежності від довжини плеча:
Довжина 1. Завантаження прес-важіля вагою 1 кг дає додатковий тиск на форму з силою 3,2 кг
Довжина 2. Завантаження прес-важіля вагою 1 кг дає додатковий тиск на форму з силою 4,2 кг
Довжина 3 Завантаження прес-важіля вагою 1 кг дає додатковий тиск на форму з силою 5,2 кг
Довжина 4 Завантаження прес-важіля вагою 1 кг дає додатковий тиск на форму з силою 5,6 кг
Довжина 5 Завантаження прес-важіля вагою 1 кг дає додатковий тиск на форму з силою 6,2 кг
Довжина 6 Завантаження прес-важіля вагою 1 кг дає додатковий тиск на форму з силою 7,6 кг
Довжина 7 Завантаження прес-важіля вагою 1 кг дає додатковий тиск на форму з силою 8,2 кг
Зусилля, необхідне для пресування, залежить від сорту сиру, який ви готуєте. Якщо ви бажаєте зробити справжній твердий сир, то основна частина пресування повинна проходити під серйозним тиском.
Пресування йде в декілька етапів, з регулярним перевертанням сиру. Середня тривалість процесу різниться в залежності від рецепту, яким ви прямуєте. Час необхідного тиску на сирну масу становить від 2 до 16-18 годин.
Після закінчення пресування сир виймають з преса, обладнання ретельно миють і сушать.
Прес виготовлений з натурального дерева, покритий маслом з карнаубським воском рослинного походження (захисне водовідштовхувальне покриття використовують для дерев'яних поверхонь контактуючих з дитячими іграшками , харч.продуктами) Карнаубське воскове масло не містить ні біоцидів, ні консервантів.
ПРЕСС Власного виробництва.
- Вага - 2,5 кг.
- Платформа - 40*20см.
- Довжина - 67 см.
- Висота преса з піднятим важелем - 65 см.
- Ширина - 20 см.
Особливості та переваги
- Простота використання.
- Ефективність.
- Надійність конструкції. Обладнання виготовлене з натуральних матеріалів, міцних і стійких до навантажень.
- Автономність роботи. Вам не потрібно підключати прес до електромережі або шукати для нього батарейки.
- Компактність. Прес не займе багато місця на кухні. Зручність в експлуатації. Деталі обладнання легко мити, вони не вимагають додаткового догляду.
Універсальність. При бажанні, ви зможете використовувати прес не тільки для сиру, але і для вичавлювання соку з овочів і фруктів, а також для віджиму сиру при його домашньому виготовленні
Найчастіше з пресом замовляють: