Кількість
|
Вартість
|
||
|
Призначення:
Бутирометр для молока (0-6%), призначений для вимірювання об'єму жиру (в умовних одиницях), який виділяється з молока в процесі визначення змісту жиру в молоці за методикою ГОСТ 5867-90.
Принцип дії заснований на розкладанні білкових речовин кислотами та ізоаміловим спиртом з подальшим поділом речовин шляхом центрифугування. Для вимірювання жирності в такий бутірометр для молока необхідно влити 11 см3 досліджуваного молока, 10см3 сірчаної кислоти і 1 см3 амілового спирту, далі закрити пробкою і збовтувати; при цьому складові молока, крім жиру, розчиняються. Для кращого відділення жиру бутирометр поміщають центрифугу, а після центрифугування фіксують кількість жиру в молоці.
Область застосування:
Застосовуються на підприємствах тваринництва, виробництва та переробки молока і молочних продуктів, і контролю якості цих продуктів.
Технічні характеристики:
- Обсяг градуйованої частини: 0,75 мл
- Діапазон вимірювання масової частки: 0-6%
- Матеріал: скло
- Ціна поділки: 0,1%
Виробник | СТЕКЛОПРИБОР |
Країна виробник | Україна |
Вид лабораторного посуду | Бутирометр |